It’s Christmas – Jonas Kaufmann


Upplev en stämningsfull julkonsert med operatenoren Jonas Kaufmann.

Julstämningen är på topp när Jonas Kaufmann med gäster framför klassiska julsånger i en kyrka i Salzburg. Hör låtar som O TannenbaumStille NachtHark The Herald Angels SingJingle Bells och White Christmas. Och som en stor överraskning till publiken i Sverige så sjunger han Nu tändas tusen juleljus på svenska.

Jonas Kaufmann, född 1969 i München, är kanske främst känd för sina spintoroller, exempelvis Don José i Carmen och Cavaradossi i Tosca. Han nämns ofta som dagens främste tenor. Kaufmanns röst klarar djupa baryton-toner i lägsta registret såväl som höga C.

Hans professionella karriär började 1994 vid Saarbrückens Staatstheater. Han blev därefter inbjuden till operahus i Tyskland, exempelvis Hamburg Stuttgart och Berlinerfilharmonikerna. Under 2007 hyllades han av kritiker för framträdanden i Carmen på Londons Royal Opera House. Därefter som Alfredo i La traviata på Metropolitan-operan.

Kaufmann har gjort en rad roller vid livesändningar på bio från Met. Under tidig höst 2020 visades hans Wien-konsert framgångsrikt på svenska biografer. Kaufmann utnämndes 2017 till ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.