Hamlet


Kompositören Brett Deans Hamlet fick sin kritikerhyllade världspremiär vid Glyndebourne-festivalen 2017. Nu kommer operan till The Met, i regi av urpremiärens regissör Neil Armfield. Se den live på Roxy, 4 juni 2022.

”Ny opera låter sällan så här bra”, skrev tidningen The Guardian efter Hamlets triumf på Glyndebourne-festivalen 2017. Den australiensiske kompositören Brett Deans version av Shakespeares klassiker räknades som höjdpunkten på hela festivalen.

Tenoren Allan Clayton gör huvudrollen, och både han och flera andra i rollistan är med från den första uppsättningen. Nicholas Carter gör sin Met-debut som dirigent, med en lysande ensemble som också innehåller sopranen Brenda Rae som Ophelia och mezzosopranen Dame Sarah Connolly som Gertrude.

SPELTIDCirka 3 timmar och 15 minuter inkl. 1 paus

LIVESÄNDS 4 JUNI 2022 KL. 19:00

METROPOLITAN, NEW YORK

DIRIGENT:Nicholas Carter

LIBRETTIST:Matthew Jocelyn

PRODUKTION:Neil Armfield

SCENOGRAFI:Ralph Myers

KLÄDER:Alice Babidge

LJUSDESIGN:Jon Clark

MOVEMENT DIRECTOR:Denni Sayers

I ROLLERNA:Allan Clayton (Hamlet), Brenda Rae (Ofelia), Sarah Connolly (Gertrude), Rod Gilfry (Claudius), John Relyea (Hamlets faders spöke)