Lucia di Lammermoor


Donizettis mästerverk Lucia di Lammermoor bygger på en roman av Sir Walter Scott. En historia om kärlek som berättas genom den vackraste och mest virtuosa bel cantosång. Se operan live på Roxy, 21 maj 2022.

Donizetti skrev Lucia di Lammermoor när han var på toppen av sin karriär, och operan har kommit att bli en av de mest älskade. I rollen som Lucia ser vi sopranen Nadine Sierra, som fascinerat Met-publiken i roller som Gilda i Rigoletto, Susanna i Figaros bröllop och Ilia i Idomeneo. Nu tar hon sig an en av operakonstens mest legendariska roller – den plågade hjältinnan i Lucia di Lammermoor.

I rollen som Lucias älskade Edgardo ser vi den fantastiske mexikanska tenoren Javier Camarena. Lucia di Lammermoor på Met är en ny uppsättning av australiensiske teater- och filmregissören Simon Stone i hans Met-debut.

I föreställningen ingår en teatertallrik som denna gång består av:
Tomatsoppa
Ratatouille med köttfärs
Sallad med tomat/gurka och vinägersås
Tzatziki och Stekt potatis

Efterrätt
Lingonmousse från Härjedalen

SPELTIDCirka 3 timmar och 25 minuter inkl. 2 pauser

LIVESÄNDS 21 MAJ 2022 KL. 19:00

METROPOLITAN, NEW YORK

DIRIGENT:Riccardo Frizza

PRODUKTION:Simon Stone

SCENOGRAFI:Lizzie Clachan

KLÄDER:Alice Babidge

LJUSDESIGN:James Farncombe

I ROLLERNA:Nadine Sierra (Lucia di Lammermoor), Javier Camarena (Edgardo), Artur Ruciński (Enrico), Matthew Rose (Raimondo)