Rigoletto


The Met startar det nya året med Bartlett Shers nyskapande uppsättning av Verdis mästerverk Rigoletto. 29 januari ser du den live på Roxy.

En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.

Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviataRigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ; den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mitt emellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

SPELTIDCirka 3 timmar 10 minuter inkl. 2 pauser

LIVESÄNDS 29 JANUARI KL. 19:00

METROPOLITAN, NEW YORK

DIRIGENT:Daniele Rustioni

PRODUKTION:Bartlett Sher

SCENOGRAFI:Michael Yeargan

KLÄDER:Catherine Zuber

LJUSDESIGN:Donald Holder

I ROLLERNA:Quinn Kelsey (Rigoletto), Rosa Feola (Gilda), Piotr Beczała (Hertigen av Mantua)

Till föreställningen serveras vår goda teatertallrik med:

  • Rostbiff med pesto på bröd
  • Gul currysoppa (gluten- och laktosfri)
  • Friterade Mozzarella kulor
  • Sallad
  • Stekt kyckling med majonnäs/cornichondressing toppat med parmesanost

Efterrätt Vitchokladmousse med kokos och mangosås på krispig botten