Operation Napoleon


Glaciären Vatnajökull är en av Europas största och täcker drygt tio procent av Island. Men när temperaturen stiger globalt påverkar det även denna mäktiga ismassa. När snö och is smälter bort kommer saker som legat begravda länge upp i ljuset. Bilder av ett stridsflygplan dolt sedan andra världskrigets dagar hamnar hos den unga advokaten Kristin. Upptäckten drar in Kristin i en konspiration med förgreningar från Island till Amerika och vars rötter sträcker sig bakåt i tiden till Nazityskland. Innan allt är över kommer hennes väg att korsas av såväl skrupelfria brottssyndikat som CIA och nazister. Alla vill de veta vad som döljer sig bakom kodnamnet ”Operation Napoleon”.

Thriller
Speltid: 1h 52m
Regi: Óskar Thór Axelsson
I rollerna: Vivian Ólafsdóttir, Iain Glenn, Jack Fox