Kortfilmsfestival!


Lördag 16/12 kl 15:00 visas 7 kortfilmer (fri entré) på Roxy. Det är kortfilmer som inte fick plats på vid Sveriges Filmförbundets Kortfilmsfestival i Stockholm tidigare i år.

Vi tänker alla olika om film, och smak är högst personligt. Alla dessa filmare har lagt ner massor av tid och själ i sina produktioner. Därför vill vi bidra till att deras verk också blir visade på en riktig bio, med publik – som inte bara tillhör de närmast ”sörjande”.

Till visningen hör även samtal som vi leder. Från tidigare projekt vet vi att det finns en stor lust att uttrycka sina tankar och att få höra hur andra upplevt filmen. Det handlar således inte om ett rent passivt tittande, utan även om lite interaktion med utrymme för utbyte av reaktioner och tankar.

Total tid ca 90 minuter.

Här är filmerna som kommer att visas:

Film 1
Ögonblick
Tiden läker inte alla sår
0.11.44, Drama, Linnea Eriksson

Film 2
Liquid Beauty
En flicka visar sin trakasserare att fysisk skönhet inte är verklig
0.03.57, Drama/Absurt, Deva Acharya

Film 3. Separation
Cigarette vs Pacifier – dead or alive…”
0.04.55, Dramakomedi, Jonas Myrstrand

Film 4
Besöket
En viktig film om våra tankar, om ensamhet och osäkerhet. Allt är inte alltid som vi själva tänker och tror. Andras perspektiv vet vi inte mycket om. Filmen blev utvald att visas vid Woods Hole Film Festival, USA, vilket blev den internationella premiären.
0.08.20, Drama, Mattias Olsson

PAUS 5-10 MINUTER (Snack med filmskapare av Besöket)

Film 5
Kärlek är sval som snö
En dejtkväll på bio blir en surrealistisk resa för ett ungt par när de börjar sväva runt mellan oväntade romantiska möten. A date night at the cinema becomes a surreal journey for a young couple as they float around between unexpected romantic encounters.
0.20.39, Drama/Romans, Lorenzo Follari

Film 6
Affekt
Borde jag verkligen ringa igen?
0.02.04, Drama/komedi, Julia Wolf Ekström

Film 7
Söndagsstek
A Sunday dinner is fuel for the soul and fills the heart with gratitude for all that is given.
0.14.30, Dramathriller, Olof Berghe

Det är fri entré!