24 timmar i New York


Har du upplevt en dag då allt som kan gå fel gör det? Feña har just en sådan miserabel dag i hemstaden New York. Medan ett mycket hett och hetsigt dygn pågår upplever den unge transmannen massor av extrema känslotillstånd. De uppstår framförallt i möten med människor som kände Feña före transitionen. Inledningsvis expojkvännen. Senare systern och fadern som hen inte träffat på flera år. Men också genom de mikroaggressioner som är vardag för transpersoner. En del av att navigera ett fördomsfullt samhälle. Tillika en stor skopa ren otur. Hur ska Feña lyckas ta sig genom dessa rejält utmanande tjugofyra timmar?

Långfilmsdebuterande Vuk Lungulov-Klotz ger oss med 24 timmar i New York en genuin och empatisk inblick i en ung transmans verklighet. Eniga kritiker lovprisar Lio Mehiels trovärdiga porträtt av Feña. Närheten förhöjs ytterligare genom Matthew Poitiers intima foto. 24 timmar i New York är ett mycket välkommet tillskott i floran av filmer som skildrar transerfarenheten.

Drama
Speltid: 1h 27m
Regi: Vuk Lungulov-Klotz
I rollerna: Lio Mehiel, Cole Doman, MiMi Ryder