Balkan noir


Regissören Drazen Kuljanin kommer på besök till visningen på torsdagen 8/11!

Fem år har gått sedan Nina (Disa Östrand) och Oskars (Johannes Bah Kuhnke) dotter försvann på en semesterresa i Montenegro. Oskar försöker förlika sig med tragedin, men för Nina är det olösta fallet fortfarande ett vidöppet sår.

Fallets ansvariga utredare, polisen Nikola (Srdjan Grahovac) har aldrig gett upp letandet, men hans misslyckanden har satt djupa spår och gamla oförrätter jagar honom ännu. Efter ett högintressant tips ifrån Nikola återvänder nu Nina en sista gång till Balkan för att söka hämnd på förövaren som förstört hennes liv.

Deras öden sammanflätas nu i detta estetiskt pulserande och psykedeliska drama där hämndbegär, maktlöshet och ångest ständigt bubblar under ytan. Väst möter öst i en ensam mors jakt, berättad i 20 cigaretter.

Visas

Sö 4/11 kl 1500, To 8/11 kl 1730, Fr 9/11 kl 1500, On 14/11 kl 2030

15 år, drama, tid 1:15. Regi: Drazen Kuljanin. Med: Disa Östrand, Johannes Bah Kuhnke, Srdjan Grahovac m fl