Berlinfilharmonikernas nyårskonsert


Berlinfilharmonikernas livesända konsert på nyårsafton är en kär tradition för Live på bio-publiken. Det blir alltid lika stämningsfullt och härligt. Denna gång ser vi dirigenten Daniel Barenboim och Berlinfilhamonikerna med start kl. 17 på Roxy i Kristianstad.

I över 130 år har den fantastiska orkestern Berlinfilharmonikerna varit en viktig del av musiklivet i Berlin. Orkestern består av 129 musiker i världsklass från jordens alla hörn. I år kommer Daniel Barenboim att dirigera konserten som består av Mozarts konsert för piano och orkester No. 26, ”Coronation” samt Ravels Rapsodie espagnole · Alborada del gracioso · Pavane pour une infante défunte · Boléro. Barenboim kommer även vara solist i Mozarts pianokonsert. Konserten avslutas med Boleró, kanske det mest häpnadsväckande crescendot i musikhistorien.