Life of Brian (Ett herrans liv)


Monty Pythons Life of Brian återvänder till utvalda biografer lagom till filmens 40-årsjubileum, i strålande standarddefinition och monoljud.
Det är en frustande, anarkistisk satir över båda religion och Hollywoods skildringar av allt bibliskt. Filmen var mycket kontroversiell vid premiären 1979 och totalförbjuden i flera länder (bl a Norge). Idag rankas den ofta i media som en av historiens roligaste komedier.

Publiken på tjugo svenska biografer kommer att kunna delta i firandet med varsitt jubileumspaket vid den exklusiva jubileumsvisningen på skärtorsdagen den 18 april.
Filmen utspelare sig år 33 e kr i Judéen, där romarna utmattat försöker införa någon slags lag och ordning. Det är en tid av kaos och förändringar, utan någon som helst brist på messias-gestalter eller deras trogna följare.

I centrum står Brian Cohen, en motvillig messias-figur, som blir kändis på grund av en rad absurda omständigheter, som ger gott om utrymme åt hela Monty Python-gänget (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin) att lysa i flera olika roller var, där de ifrågasätter allt och alla – från ex-leprasjuka, till Pontius Pilatus och konsten att pruta, till revolutionärer, galna profeter, religiös fanatism, romerska bevälhavare och korsfästelse.