Knives out


Den hyllade och flerfaldigt prisbelönta regissören Rian Johnson (Brick, Looper, The Last Jedi) hyllar deckardrottningen Agatha Cristie i ”Knives out” – ett roligt, modernt mordmysterium där alla är misstänkta.

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey (Christopher Plummer) hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig). Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hand hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

Med en stjärnspäckad rollista som även innehåller Cris Evans, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Katherine Langford och Jaeden Martell, är ”Knives out” ett smart och snyggt mysterium som garanterat håller publiken på halster ända till slutet…

Regi: Rian Johnson. Med: Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon m fl.
Fredag 29/11, torsdag 5/12, onsdag 11/12.

Kriminalare/drama