Trådar av syskonskap


”Trådar av syskonskap” är en dokumentärfilm som berättar om hur stickning, som aktivism mot könsrelaterat våld, växte till en rörelse som spred sig nationellt. Vi får följa med i mötena, historierna och resorna som bland annat bar iväg till Wanås i Sverige. Filmen vann andrapris när Human Rights filmfestival anordnades i Spanien 2019.

Idén skapades av föreningen Harituz i Asigarraga, Spanien, där en grupp kvinnor träffades varje vecka för att sticka tillsammans. Kvinnorna i föreningen ville skapa något broöverbryggande, en gemensam symbol, i kampen mot våldet. En enorm halsduk påbörjades där varje stickat varv representerar ett förlorat liv, taget av könsrelaterat våld. Halsduken är idag 6 km lång och fortsätter växa…

Efter filmvisningen kommer Sticka för fred berätta om sin förening och om hur den som vill kan engagera sig.

Ev. mat till filmen beställs senast 40 minuter innan filmstart. Det går även bra att ringa till Roxy samma dag.
Filmen visas utan paus, kaffe/the serveras efter filmen. Telefonnummer till Roxy: 044-788 07 99

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information med anledning av den pågående pandemin. Vi reserverar oss därför att arrangemanget kan komma att genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare.

Trådar av Syskonskap kostar 60 kronor.
Tid: Fredagen den 4 september, klockan 17.30
Plats: Roxy, Tivoligatan 3D, Kristianstad

Medverkande: Sticka för fred
Arrangör: Sticka för fred, ABF Skåne Nordost, ABF Skåne