Kungliga Operan: Snödrottningen


Uppdatering 2020-11-12
Kungliga Operan ställer in föreställningen!

Snödrottningen är H.C. Andersens fantastiska familjeäventyr som passar både barn och äldre. 5 december livesänder vi den från Kungliga Operan till biografer i hela Sverige.

Snödrottningen är en nyskriven opera av den svenske tonsättaren Benjamin Staern. Det är ett hjärtevärmande verk efter H.C. Andersens saga, och det rymmer spänning, humor och kärlek. Efter urpremiären på Malmö Opera 2016 berättade SvD om »musikalisk sagoteater med hög dramatisk intensitet« och Expressen tyckte att Snödrottningen är »fullkomligt lysande«. Kristianstadsbladet skrev: »…ett rikt äventyr för alla åldrar. Och budskapet, att aldrig sluta tro på hjärtats seger, ja, låt det snöa över oss denna och alla kommande jular.«

HANDLING
Gerda har inga föräldrar, men hon har en vän som heter Kaj. En dag blir Kaj kidnappad av den lömska Snödrottningen, som tänker tvinga honom att bli hennes kronprins. För Gerda finns bara en enda sak att göra. Att leta rätt på Kaj och rädda honom. Men kommer hon att hitta honom innan hans hjärta är förvandlat till is?

På sin stora äventyrsresa mot Snödrottningens rike i norr möter Gerda massor av spännande figurer – Blomstergumman i sin magiska trädgård, vilda rövare i skogen, en tokig kråka och en äkta prinsessa…

SPELTID
1 timme 10 minuter (ingen paus)

LIVESÄNDS 5 DECEMBER 15.00
KUNGLIGA OPERAN, STOCKHOLM

MUSIK: Benjamin Staern
DIRIGENT: Cathrine Winnes
TEXT: Anelia Kadieva Jonsson
REGI: Elisabeth Linton

MEDVERKANDE:
Snödrottningen: Susanna Stern, Gerda: Frida Johansson, Kaj: Wiktor Sundqvist, Mormor: Susann Végh, Kråkan: David Risberg, Renen Bä: Lennart Forsén, Kungliga Hovkapellet, barnkör från Adolf Fredriks musikklasser