Halloween Ends


Det här är det sista Laurie Strode behöver uthärda.

Efter 45 år når nu den mest hyllade och respekterade skräckfranchisen i filmhistorien, ett episkt skräckinjagande slut. För sista gången konfronterar Laurie Strode ondskan personifierad, Michael Myers, i en sista sammandrabbning olikt något som setts på bio tidigare. Bara en av dem kommer att överleva.

Ikonen Jamie Lee Curtis återvänder för sista gången som Laurie Strode, skräckens första ”final girl” och rollen som startade Curtis karriär. Curtis har porträtterat Laurie i över 40 år, en av de längsta sammanhängande rollprestationerna i bios historia. När franchisen återlanserades 2018 slog Halloween flera boxoffice-rekord när den blev franchisens mest inkomstbringande kapitel och satte ett nytt rekord för största helgöppning för en skräckfilm med en kvinna i huvudrollen.

Fyra år efter händelserna i förra årets Halloween Kills bor Laurie tillsammans med sitt barnbarn Allyson (Andi Matichak) och håller på att avsluta sina memoarer. Michael Myers har inte setts till på fyra år. Efter att Laurie låtit Michels ondska bestämma över hennes liv de senaste årtiondena har hon nu beslutat sig för att frigöra sig från rädsla och ilska och omfamna livet. Men när en ung man, Corey Cunningham (Rohan Campell; The Hardy Boys, Virgin River) blir anklagad för att ha mördat en pojke han satt barnvakt åt, tänder det gnistan till ett våldsuppror och terror som får Laurie att till slut konfrontera ondskan hon inte kan kontrollera, för gott den här gången.

I Halloween Ends ser vi även Will Patton som Officer Frank Hawkins, Kyle Richards som Lindsey Wallace och James Jude Courtney som The Shape.

Regi: David Gordon Green
I rollerna: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak