Fiktiv Granskning – en grävande historia


Pippi Långstrump har blivit utnyttjad, sviken och glömd av forna vänner. Alfons Åberg är numera en slipad finanshaj med undertryckta trauman. Karlsson på taket befinner sig på marken – han fick hänga av sig sin propeller när luftfartsverket bedömt honom som en tung drönare. Hur ska de leva vidare på 2020-talet?
I Fiktiv granskning bestämmer sig journalisten Jimmy Olsson för att gå till botten med en central fråga: vad finns kvar när strålkastarna slocknar och leken är över? Fiktiv granskning är en objektiv och helt sann historia om när sockerdrickan sinar och våra mest älskade barnbokskaraktärer måste växa upp.

Genre: Komedi
Barntillåten
Speltid: 1:25
Regi: Jimmy Olsson
I rollerna: Sissela Benn, Jimmy Olsson, Johan Hedenberg, Arvin Kananian, Camilla Larsson, Erik Bolin, Dan Andersson, Ann Petrén, Anki Larsson, Rolf Sohlman, Annica Liljeblad, Camilla Fågelborg, Peter Andersson, Annika Hallin, Philip Zandén, Reine Brynolfsson, Stefan Sundström