Sound of Freedom


DEN SENSATIONELLA INDIEFILMEN HAR SLAGIT UT BÅDA AV DE NYA INDIANA JONES- OCH MISSION: IMPOSSIBLE-SPEKTAKLEN I USA.

SOUND OF FREEDOM bygger på en sann historia om en amerikansk agent som ständigt sätter sitt liv på spel för att krossa traffickingligor specialiserade på barn. Men det svåraste är inte att sätta dit ligorna, det svåraste är att finna och rädda deras unga offer.

Med mottot ”Guds barn är inte till salu” gör han och hans män ännu ett tillslag och lyckas rädda en liten mexikansk pojke. Efter att ha fått reda på att även pojkens syster kidnappats brister hans hjärta. Han kan inte släppa det. Vetskapen förtär honom inifrån. Han måste finna henne, till varje pris. Ett löfte som för honom och hans män på en farligare resa än någonsin – in i Columbias gerillaterritorier…

En stark anledning till succén för SOUND OF FREEDOM är givetvis att den har ett tema som är lätt att bli engagerad av. Och därför att detta tema, sorgligt nog, sällan avhandlas på film.

USAs ledande branschtidning, Variety, hyllar filmen som ”fängslande, ärlig och mycket viktig” och den bästa och starkaste av sin sort jämte Lukas Moodysons ”Lilja 4-ever”. Vidare skriver de:

”Hur många filmer och tv-serier har vi sett om knarksmuggling? Alldeles för många! Sextrafficking av barn är knappast ett ämne som går att göra till enkel underhållning. Därför skyggar Hollywood för detta viktiga tema. Men som det berättas i sluttexterna av SOUND OF FREEDOM – sextrafficking av barn gör att det finns många fler förslavade människor i världen i dag, än vad det någonsin fanns under den tid som slaveri var lagligt! Och den mardröm som kidnappade och sexutnyttjade barn tvingas genomlida är ofattbar, ohygglig… och alldeles verklig!”

Från 15 år
Drama, Thriller
Speltid: 131 min
Regi: Alejandro Monteverde
Skådespelare: Stars Jim CaviezelMira SorvinoBill Camp